2020 18. kitabı
Okunma: 19 Nisan 2020 11:48
Bir kadının kendisinden yaşça büyük bir adama duyduğu planotik aşkı çok güzel bir şekilde işleyen roman. Stefan Zweig’in okuduğum bu ikinci kitabında da yoğun depresif hava vardı. Sanırım 1920li yılların dünyasında bu havaya kapılmamak mümkün değildi. Ayrıca Zweig’in ilerleyen yıllarda kapıldığı bunalımdan kurtulamayarak intihar ettiğini okuduğumda kitaplarında gözüme çarpan o depresif havanın sebebini az da olsa anladım sanırım. Evet intiharı çok zaman sonra vuku bulmuş ama sonuçta bazı intiharlar bir sürecin sonucudur. Uzun yılların yükünü sırtlayamamanın, hayatın kendisine yüklediği roller, kimlikler, acıları kabullenememenin neticesinde hayatının fişini çekmiş nice insan vardır. Kitaba dönecek olursak bir tarafta bir kadının kurtulamadığı (belki de kurtulmak istemediği) saplantısı, diğer taraftan bu saplantıyı bırakın karşısındakinin sevgisinden zerre haberi olmayan bir adamın hikayesi. Belirli bir yaşın altındaki kimselere tavsiye etmemekle beraber bir solukta okunabilecek nefis bir eser.
Bilinmeyen Bir Kadının MektubuStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2022266,8bin okunma