···Okunma: 30 Nisan 2020 05:37 Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, hepimizin bildiği gibi polisiye romanları titizlikle işlenmesi ve zekayla harmanlanması gereken bir ürün gibidir. Yazarın hikayede adeta kahramandan bile zeki ve çevik bir dedektif gibi rol alması beklenir. Sherlock Holmes serisinden en çok etkilendiğim kitap olan Korku Vadisi'nin yazarın bu yeteneğinden dolayı dünya klasiklerinde yer bulmasına hak veriyorum.
Kitap sizi gerçekten şaşırtacak iki kısıma ayrılmış gibi ve her iki kısımın sonunda ister istemez şaşkın bir şekilde yazara hayran kalmış buluyorsunuz kendinizi. İkinci kısım olarak gördüğüm olay örgüsüne girdiği zaman kafanızda bir taslak oluşturup ilk olayları sonuca bağlıyorsunuz. Fakat o kadar şaşırtıcı bir şekilde bitiyor ki sizin kafanızdaki o çözümlemenin yakınından bile geçmiyor. Herkesten şüphe etmek için haklı nedenleriniz olsa bile..
Eğer sherlock holmes'u ilk kez okuyacaksanız bu kitaptan başlamanızı tavsiye ederim. Eğer zaten daha önce başka kitaplarını okuduysanız bu kitabı okuduğunuzda geç kalmış olduğunuzu farkedeceksiniz. Çünkü söyleyeceğini ilk şeyin 'keşke daha önce okusaydım' olacağına eminim. İyi okumalar.. :)