···Okunma: 13 Nisan 2020 18:55 Dikkat spoiler içerir.
2009 yılından başlayarak 2010 anayasa referandumu ve sonrasında HSYK içinde var olan kavgalar ve değişiklikler ile ilgili olarak yazılmış oldukça güzel bir araştırma eseri. Adalet bakanı Sadullah Ergin ve yardımcısının HSYK içindeki sivil hakimler ile olan anlaşmazlıkları, Ergenekon davasına bakan savcıların görev değişikliğini istememeleri ve bu yüzden toplantıları tek etmeleri, mevcut kararname dosyalarının sürüncemede kalması hinlik olaylarla başlıyor. Sonrasında başbakanın be HSYK üyelerinin karşılıklı açıklamaları, referanduma giden süreç, referandum sonrası mevcut üyelerin Ali Suat Ertosun dışında tümünün istifa etmesi anlatılıyor. Yeni yapılan seçimde Yarsav, Demokrat Yargı ve bakanlık adaylarının yarışarak, tamamen bakanlık listesinin seçilmesi ve buna gelen tepkiler anlatılıyor. Yeni gelen ekibin istifa eden üyelere gelmeyen bütün kararları çok hızlı bir şekilde bakanlığın istediği gibi almayı, Abdullah Gül tarafından atanan üyelerin profili, özellikle Ali Aydın'ı geçmişi detaylı bir şekilde anlatılıyor. Yeni gelen ekibin yargıtay ve danıştay üye atamaları, Zekeriya Öz tayini, İlhan Cihaner olayı ve yargıda halim ve savcı atamalarındaki büyük sansasyon da anlatılıyor. En sonunda diğer ülkelerde bu yapının nasıl olduğu, üye sayısı ve yetkileri anlatılıyor. Mutlaka okunması gereken kitaplardan biri.