Aşk, tutku, intikam, ihanet, acı, sanat hepsi bir araya gelir ve bir anda tabular yıkılır. Plan yaparsın, hayat da kendine göre yapar; gideceğin yollara vereceğin kararlara göre sonuçları düşünüp düşünmemek senin elinde. Hedonik adaptasyon kurbanı mısın, kendi mutluluğunu mu istersin, başkasını mutlu etmeye mi çalışırsın..
Herkesin bir siyahı var diyor yazar; peki ya senin siyahın? Kazandığın zaferler mi yoksa ödediğin bedeller mi büyük? Birine gerçekten güvenmenin bedelini ödeyecek kadar cesur musun? Bu soruların cevabını Tamer, Yelda, Sez, Korhan ve diğerlerinden öğrenecek, romanın içerisindeki tüm duyguları sen yaşıyormuşcasına hissedeceksin ve yazarın sorularını içselleştirerek kendi cevaplarını bulacaksın..
Her karekterin kendine has bir çizgisi var. Anlatım akıcı ve olayların nasıl boyut kazandığını merak edip diğer sayfaları heyecanla çevireceksin. Kendini kitapta bulacak ve sanata doyacaksın.
Ve roman bittiğinde karakterlerle bütünleşmiş; romanın sen de bir parçasıymış gibi hissini yaşayacaksın.
** Romanı bitirince, kitabın başında yazılan mektubu tekrar okumanızı tavsiye ederim.
Keyifli okumalar..