#okudumbitti
#tolstoy
#kazaklar
"Bir kadını sırf güzelliği için sevmek mümkün mü? Bu bir heykeli sevmek gibi bir şey olmaz mı?"
"Sevmeden sevilmek felâkettir!"
Herkese iyi akşamlar Rus Edebiyatı denince aklıma gelen ilk üç yazardan biridir #tolstoy ve yazarı okumayı onun dünyasını çok seviyorum. Çoğu yerde kendimi okuyor gibi hissediyorum. Hikayelerinin romanlarının hepsi o kadar akıcı ki zaten kendimi kaptırmak çok da zor olmuyor
Kitabı okurken ne umdum bilmiyorum ama aşkı sevgiyi samimiyeti hayatın anlamını arayan bir Rus askeri okuyacağımı da hiç düşünmemiştim doğrusu Akıcılığı, betimlemeler, doğa tasvirleri muazzamdı.
Soylu bir Rus olan Olenin bir gün Kafkasya’ya asker olarak gidiyor. Buradaki yaşam, Moskova’daki yaşamdan oldukça farklıdır tabi. Başlangıçta bu yaşamı kendisi için bir başlangıç olarak gören ve kendini başkaları için yaşamaya adayan karakterimizin hayatı bir Kazak güzeline aşık olması ile bambaşka bir yöne doğru gider ve bu durum okuyucuyu elbette bir miktar üzer
Biz kitabı Ömer Coşkunlar ile birlikte çok severek okuduk. Siz de okuduğunuz da eminim çok seveceksiniz. Herkese hayırlı iftarlar diliyorum hoşçakalın
KazaklarLev Tolstoy · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20235,3bin okunma