·464 syf.····Okunma: 01 Mayıs 2020 23:53 Eveett geldik bir serinin daha sonuna. İyisiyle kötüsüyle güzel bir seriydi. Kah üzdü, kah sevindirdi, kah sinirlendirdi derken bir baktım bitivermiş. Seriye genel olarak yorumum iyi olduğu yönünde. Zaten serinin ilk iki incelemesinde de bundan ve nedenlerinden bahsetmiştim. Özellikle Türk yazarlar içerisinde güzel bir fantastik ben pek göremedim. Ki yazması bence zor bir tür. Sadece o yüzden bile tebrik edilesi. Bu genel yorumumdu.
Bundan sonrası SPOİLERE gireceği için eğer bu kitabı okumadan buralara göz atan arkadaşlar varsa devamını okumamasını şimdiden söyleyeyim. Maksat tadı kaçmasın :)
SPOİLER
Bence final kitabında bazı kısımlar gereksiz uzatılmıştı. Lycanlar ile olan kısımlar mesela. Başka konulara bunun yerine yer verilebilirdi. Misal Leonard. Benim için en büyük eksiklerden birisi Leonardın nerede tutulduğu ve başına neler geldiği oldu mesela. Bunlara bir cevap bulamadım maalesef.
Holoküp olayı da aynı şekilde benim için. Gittik geldik aradık bulduk derken baya bir sayfayı deviriyor ehhh al da dön artık diyorsunuz bir yerden sonra.
Ve bu kitapta olan bazı efsaneler kısmının da bana göre bu kadar olması abartıydı. Ha çok güzel bilgiler ona asla lafım yok. Misal bu kadar çok ikinci kitapta olsa laf etmem ama final kitabında bu kadar sayfanın bunla doldurulması hoşuma gitmedi. Bunun yerine savaşa hazırlığa daha önem verilebilirdi gibime geliyor.
Mesela yeni güçler kazandılar ama Olenka hariç diğerlerinin üstünde bile durulmadı ki kitapta en sevdiğim kısımlardan birisi de bu yer altında geçirdikleri zaman oldu.
Savaş çok çabuk geçti böyle olmamalıydı. Kendimi girişi uzatılıp finali punduna getirilmiş bir dizi izliyor gibi hissettim yalan yok.
Bütün kitap boyunca bekle bekle bekle ve son 5 sayfa pat diye bir şeyler olsun. Daha ne olduğunu anlamadan olay bitsin. Zaten bolca gördüğümüz tek müsabaka da Athena Jane savaşı oldu. Ki ben Zeus Hektor mücadelesine birkaç sayfa ayrılmasını çok isterdim. Ama bazı gereksiz olaylar mı desem ya da hikayeler mi desem onlar yüzünden maalesef en çok beklediğim konu heba olmuş gibi hissettim.
Hadesin devrilme olayı güzeldi mesela onu eklemeden geçmeyeyim.
Benim için şu saydıklarım dışında en büyük hayal kırıklığı ise savaş sonrası o 3.5 sayfalık sonuç kısmı oldu. Bir savaş oldu bitti tüm tanrılar şakkadanak devrildi hadi buna da eyvallah dedim ( ki bunu derken kalan sayfa sayısı yüreğime öküz gibi oturdu dersem yalan olmaz ) Ama sonuç beni hiç mi hiç tatmin etmedi. Savaş bitti fakat bizim ekibe ne oldu? Bunu sona kalmış 3.5 sayfada Tom’un hikayesinde öğreniyoruz. Etrafına toplamış birkaç çocuğa şu adalet tanrıçası oldu bu şu oldu derken bitiveriyor seri ve sizi HA diye koca bir soru işaretiyle ortada bırakıyor. En sevmediğim şeydir bu sonuç kısmının pat diye atlanıp kitabın bitirilmesi. Hectorla Jane evlendi mi? Leonard bebeyimin yanında ki yer altı tanrıçası Persephone mi yoksa kendine yeni birisini bulup evlendi mi? Paulo sevdiceğiyle ölse bile kavuşabildi mi? Jane ve Hector çiftinin mini mini bebeleri oldu mu? Emily nasıl normal bir hayat sürmeye başladı? Adriana nasıl öldürüldü? Vs vs...
Aklımda bir çok soruyla başbaşa kaldım kısaca serinin sonunda. Tek tesellim yazarın veda yazısında şimdilik son demesi olsa da fazla da umudum yok açıkçası devam konusunda.
Ha unutmadan issac (böylemi yazılıyordu elemanın ismi ya) kısmı da çok hızlı geçen bölümlerden biri. Hatta anı olarak gösteriliyor.
Öf neyse ya seri güzeldi hoştu lakinn final bana göre hiiç olmamış. Böyle bir seriye çok daha janjanlı bir final yakışırdı.