2020 2. kitabı
Okunma: 02 Mayıs 2020 22:11
Bir kendini buluş hikayesi... Kitabı tek solukta okudum. Akıcı bir kitaptı. Durgun, sakin, okurken sizi öyle dolu dolu heyecanlandırmıyor. Gayet sakin okuyorsunuz. Yani hiç zorluk çekmeyeceksiniz okurken :) Güzel miydi diye soracak olursanız; bence güzeldi. Ama gel gelelim asıl soruya; ne kadar güzeldi ? E tabi bize sadece güzel olduğunu bilmek yetmiyor. Ne kadar güzel olduğunu da bilmek istiyoruz. 10 üzerinden 7 verdim. Ama o 6'yı biraz geçtiği için 7'ye yuvarlanan bir puandı. Çok müthiş bir kitap demiyorum. Sadece okuduktan sonra sizi mutsuz etmeyecek bir kitap. Benim elimdeki 143. Baskı... Kitap aslında biraz da popüler kültürün reklamcılığı sayesinde sükse yapmış kitaplar arasında sayılabilir. E tabi bir de Takkeci İbrahim Efendi ile ilgili olan bağlantıları yüzünden benden o puanı alabildi. Elbette kitabı o konudan ayrı tutup değerlendirmek gerek. Ama insanın aklına gelen o benzerlik kafada soru işaretlerinin belirmesine neden oluyor ve bu da ister istemez puana etki ediyor. Sonuç olarak Simyacı; "muhakkak okunmalı" kitaplar arasına girmez ama aklınızda, damağınızda güzel bir tat bırakabilecek, okuduktan sonra sizi pişman etmeyecek, size hayatınızla ilgili bazı sorular sordurabilecek, belki bazı kısımlarında da içsel sorgulamalara sebebiyet verdirebilecek bir kitap diyebiliriz. Keyifli Okumalar Efendim :)
SimyacıPaulo Coelho · Can Yayınları · 2024246,9bin okunma