Kelebeğin Rüyası
Güzel olan yaşadığımızdır bir gün öleceğimiz değil.
Sinema
Öne Çıkan Yorum
Unutma Red, umut iyi bir şeydir. Belki de en iyi şeydir.Ve iyi şeyler asla ölmez. Esaretin Bedeli
Yolu olmayan ormanlarda mutluluk vardır, Yalnız yürünen deniz kıyısında sevinç, Topluluklar vardır kimsenin zorla girmediği derin denizlerde Ve sesinde de müzik İnsanı daha az seviyorum diyemem ama doğayı daha fazla. -Lord Byron INTO THE WILD
Acımasızca geçip giden zamandan geriye kalan sadece yalnızlıklarımız. Büyük Adam Küçük Aşk
Sayın Başkan, sayın mahkeme heyeti üyeleri: Rüyalarını bile birkaç dille gören, devamlı farklı bir dil, kültür ve entellektüel ortamlarda yaşayan bir yazar olarak benim bölücülük yapmam, istesem bile mümkün değil. Benim görevim bölücülük yapmak değil, birleştirici olmaktır. Kürt bir ana ve babanın çocuğu olarak buradan yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta dünyaya geldim. Anadilim Kürtçe oldu. Kürt sözlü edebiyatı ruhumun ilk zenginliğini oluşturdu. Bu nedenle ve ahlâkî bir sorumluluk duyduğum için romanlarımı Kürtçe yazıyorum. Mehmed Uzun Belgesel Film
Ölüyorum ben diyorum, ne zaman öleceksin diye soruyorlar. Ali'nin Sekiz Günü
Başkalarının korkularını kontrol edebilmek için önce kendi korkularınızın efendisi olmalısınız. Batman Başlıyor
İzin verirseniz, sizlere küçük bir hikayem var. Geçen gün bu sahneyi ele geçirip, sesimizi duyurmaya karar verdik. O yüzden. . . bir! iki! üç! dört! Bunu yaptık çünkü bıktırdılar bizi. Evet! yorulduk! tükendik! ümidimizi yitirdik! Çünkü günümüzde tiyatro ve sanat gerçekten kokuşmuş halde. Doğru! Leş kokan genel kurul odaları, devlet memurları, ticaret, reklamcılık, tekdüzelik, rahatına düşkünlük, boş zaman, can sıkıntısı, bürokrasi ve yalan- dolan! Bir tek sanat yok! Zavallı sanatım! Sanat artık yok! Artık sadece sanat ticareti, sanat borsası, ya da sanatı teşvik ticareti olacak. Bir başka banka hesabı daha, sayıları toplama sanatı. Ama biz buna alet olmayacağız! Çünkü bizler. . . Özgürüz! Bizler sanatın kalpleri değiştirebileceğine inanıyoruz. Ve onlara güç verebileceğine. . . Sanat, insanlara yaşadıklarını hissettirebilir. Sanat, erkek ve kadın ruhuna erişebilir. Sanat topluma şuur getirir. Bizleri daha iyi birer birey yapar. Sanat evrensel olabilir. Sınırsız, her türlü dinden ve ırktan bağımsız. Sanat, bir silah olabilir. Ama bir dekor asla! Gerçek bir silah. Noviembre