2020 11. kitabı
Okunma: 04 Mayıs 2020 04:29
"Gerçek cesaret uzun soluklu, sebatkâr olandır." Bu kitap bize isteksizlikten, tembellikten, kötü arkadaşlardan, çalışmanın verdiği mutluluktan, tefekkürden, harekete geçmenin öneminden, beden sağlığından, duygu ve düşüncelerimizin irade terbiyesi üzerindeki etkisinden bahsediyor. Özetlemek gerekirse, isteksizlik amacı tek bir hedefe yönlendirilmemesinin zorluğundan meydana gelir. Amacımız düzenli ve sebat gerektiren bir çabalama olmalıdır. Zihnî tembellik öğrenme mekanizmasını yavaşlatır. Mutluluğa düzenli ve verimli çalışmayla ulaşılır, gerçek mutluluk çabada gizlidir. Günde birkaç saat olsa dahi çalışmalıyız, kitap okumalı ya da yazmalıyız. Bu birkaç saatin sonuçlarını mutlaka göreceğiz. Tefekkür etmeliyiz, yani bize fayda sağlayacak duygusal hallerimizi geliştirmeliyiz. Bunun için de harekete geçmeliyiz. Birden fazla işi aynı anda yapmak yerine bir işi yapıp bitirmeli ve daha sonra diğerlerine geçmeliyiz. Zamanı değerlendirmeli, boşa harcamamalıyız. Dinlenmeyi hedef degil enerjimizi toplamak için araç haline getirmeliyiz, üstelik çalışma sonrası dinlenmek çok değerli ve huzurlu olacaktır. Ben bu kitabı çok sevdim, okurken hiç sıkılmadım. Herkese öneriyorum ancak özellikle öğrencilerin bu kitabı okumaları onlar için yararlı olacaktır.
İrade TerbiyesiJules Payot · Ediz Yayınevi · 201838,4bin okunma