2020 15. kitabı
Okunma: 04 Mayıs 2020 15:58
Yalın ama her okurun farklı anlamlar çıkarabileceği bir Hasan Ali Toptaş klasiği. Kitabı okumadan düşündürdüğü şahsi bir bunalımdı fakat yine metaforlarıyla öyle içten bir anlatımı var ki bunalımın kitlesel olduğu anlaşılıyor. Kitabın konusuna gelince toplumda hemen her konuda bir legal bir de illegal düzen ve bu düzende acı çekenler var. Ezilen ve ezen arasında kesin sınırlar olmadığı için kimileri vicdansızca ezileni seyrediyor, kimileri merakını tatmin ediyor, kimileri korkudan yardım edemiyor ama üzülüyor, kimileri de sürüye göre şekil alıyor. Mesela duvağıyla tabutu giden genç kızlarımız var bu ülkede ama arkasından o saatte gitmeseymiş, onu giymeseymiş diyenler oluyor.. Ya da şehit cenazesinde yayın yapacak kadar seyir meraklıları.. Çok uzun konulara değiniyor Toptaş fakat dediğim gibi siz başka bir anlam çıkarabilirsiniz. Öte yandan mistik mı fantastik mi pek karar veremediğim durumlar da var. En sevdiğim bölümler tasvirleri oldu, ince dokunuşları samimiyet katıyor. Kısaca okurken düşündüren özgün bir kurgu..
Beni Kör KuyulardaHasan Ali Toptaş · Everest Yayınları · 202011,4bin okunma