·80 syf.····Okunma: 05 Mayıs 2020 02:49 Zweig okuğum 7.kitabı ve tam bir Zweig . Anlatmak istediğini çok uzatmayan anlamlı ve akılda kalıcı betimlemelerle insanın aklına işleyen kitapların ustalarından birisi. Anlatımı ağır romanlar okuduğumda elim otamatik olarak Zwieg'a gidiyor
BİR KADININ YAŞAMINDAN 24 SAAT
Hikayemiz 1920' li yıllarda,Mrs.C ' nin hayatında iz bıraka 24 saati bir yabancıya anlatma cesareti göstermesiyle başlıyor. Mrs C eşinin ölümü üzerine ve çocuklarının artık o küçük yardıma muhtaç çoçuklar olmadığını anlamasıyla hayatında derin bir boşluk açılıyor. Artık kimseye karşı bir sorumluluğu yok ,hesap vericek ,sohbet edicek hatta kavga edicek bile kimsesi yok. Oda çareyi eşi hayattayken edindiği bir alışkanlığı devam etirmeye karar verim .Bunun için bir kumarhaneye gider kumar oynamak için değil ,insanların kumar oynarken ki el hareketlerini incelemek ve analiz etmek için. Bu işte oldukça başarılıdır. Genelde herkes aynı ama sadece biri dikkatini çeker Genç Fransız Riviers elleri . ve hikayemiz burda başlar. Mrs C bu gencin gece artık yolun sonuna geldiğini anlar ve içinden gele o hissi durduramaz . Bu durumun yanlış olduğunu düşünsede. peki Mrs C bu kararı ona nasıl geri dönüşü oldu değdi mi çektiği tüm sıkıntılara ,umut kırıklıkların