Koralin’in ilk filmini izlemiştim ve sevmiştim sonra çok arayıp kitabını aldım ve sonunda okudum. Kitap daha küçük arkadaşlarımız için yazıldığından daha sade ve akıcı bi dille yazılmış ve hemen okunuyor. Kitabın ürkütücü yanı çok düşündürüyor çünkü masalsı bi gerçekçilik var cidden. Bunun yanında biraz daha aksiyon beklerdim bu yüzden biraz puan kırdım. Kitaptaki her karakter çok güzel yazılmış ve hepsi kendine has bu yüzden hepsini ayrı ayrı sevdim. Koralin çok bilge ve kendine has bi kız o yaşta gerçekten çok akıllıca ve bilgece düşünüyor. Hikayeye kabaca bakarsak Koralin’in yalnız bir kız olduğunu ve ailesinin onu sürekli başka şeylere yönlendirdiğini görüyoruz (yani başlarından sürekli savıyorlar) ve buna rağmen diğer annenin yalancı şefkatine aldanmayacak kadar akıllı bi kız olduğunu hikayede bize kanıtlıyor. Gerçekten çocuklarla ilgilenmeli ve onları kendi yollarını kendileri seçebilecek kişiler olarak yetiştirmeliyiz yoksa bu hikayede görüldüğü gibi her zaman yanlışı seçme ihtimalleri var.