2020 9. kitabı
Neye nerden başlasam eksik kalacak az kalacak biliyorum ama Seranad'ı Bunca zaman okumadan kitaplığımda beklettigim, için kendime kızıyorum.. Bir roman sizi ne kadar büyüler etkisi altına alırsa okadar etkili. Bir yandan da her sayfasında farklı bir bilgiyle karşılaşıp ben bunu daha farklı biliyordum yada ben bunu hiç bilmiyordum diye sizi araştırmaya yönlendiriyor. Yahudi Soykırımı ve Mavi Alay'da yasananlarin acısını hissedeceksiniz okurken. Farklı coğrafyalarda farklı din ırk ve milletlere mensup insanların ırkçı ve soykırımcı düşünceler karşısında çektikleri inanılmaz acılar. Kitap hakkında yazilacak, söyleyecek, konusulacak okadar çok şey var ki... Kitapta onlarca konuya değinilmiş bunlar tarihte yasanan gercekler ve her biri büyük bir ustalıkla kurgulanan karakterlerle o kadar güzel birleştirilmiş ki. Okuyup etkilenmemek mümkün değil . Yasanan Yahudi soykırımının tam ortasında sevdiği kadına aşkına Yahudi olmasına rağmen sahip çıkan Prof. Maximillian Wagner ile tek başına bir çocuğuyla hayat mücadelesi veren Maya'nın yollarının kesişmesiyle baslayan mükemmel bir hikaye. Müzik, tarih, aşk... Bir kitapta bu kadar güzel bir araya gelebilir. Lütfen en kısa sürede okuyun. Ben bu kadar geç kaldigim için üzgünüm..
SerenadZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 2020163,8bin okunma