2020 13. kitabı
Tahsin Yücel, denemeleri, çevirileri ve romanları ile beni kendine hayran bırakan Türk yazarı 1993 ‘te Orhan Kemal roman ödülünü aldığı bu romanda mahalle, okul, üniversite ve siyasi görüş açısından ayrılmaz bir ikili olan iki arkadaşın hayatın akışında birisinin kapitalist dünyanın etkisinde bir para babası olması ötekisinin yani Peygamber lakaplı Marksist, Ozan Rahmi Sönmez’in ise görüşlerine her zaman sadık kalacağı eşinin de etkisiyle dünyadan soyutlanan ve devrimci idealistler peşinde koşmak ve ileri gitmek isterken kendi çevresinde dönerek tamamladığı hayatı ve daha birçok duygusal, felsefi, siyasi, insani duyguyu öztürkçeye sadık kalarak ve ironik bir dille okura sunmuş. Her ne kadar solcularla dalga geçtiği ithamına uğramış olsa da bana göre Tahsin Yücel romanın kahramanının inandığı bir görüşü ve aynı zamanda insan ve kadın sevgisini ölene kadar benimsemiş olması ve bu uğurda savaşmayı göze alması nedeni ile ve diğer bir çok sebepten ötürü bu romanı ile de okunmayı hakkediyor.
Peygamberin Son Beş GünüTahsin Yücel · Can Yayınları · 2019918 okunma