2020 15. kitabı
Tüm okurlara selamlar:) Şu dini ilim satıcıları sizlere de:) Efendim sözü uzatmanın pek de gereği yok gibi oldum olası şuna inandım bir şeyi ne kadar çok istediğinize bağlı. Bir şeyler yolunda değilse ya doğru istemeyi bilmiyorsunuz ya da doğrudan istemeyi:) çok küçük bir nüans var arada Hiçbir şey istediklerinze engel değildir. Bunu yemeyi çok istiyorsunuz fevkalade yiyebilrsinz. Bir yerlere gitmeyi çok istiyorsunuz ve engeller mi var bırakın bu palavraları siz oraya koşar adım gidersiniz mesele gitmek istiyor olmanızsa... Gelelim esere sabah namazına kalkmak mı istiyorsunuz kalkın? Uyuyan kolunuzu kaldırmak pek mi güç? Şeytanın işi gücü yok sizi yatağa mı bağlayacak:) bırakalım bu savsataları. Şeytan içimizde,aramızda,ruhumuzda... Ama dinimizde değil bundan eminim. Eseri okuduğum sıralar pek bir minil ve aciz biriydim:) buna rağmen direnmenin yollarını arıyordum. Oysa işin tamamen bende olduğunu unutmuşum. Gümbür gümbür bir alarm sesiyle uyanmıyordu peygamber de sahabeler de namaza. Yahut minarelerden yükselen merkezi okutma sistemli hoparlör ezanları... Bir elin kulakta oldu bir insan sesinin 2 dakikada yükselebielcdğinden öteye gitmiyordu ezan. Oysa bugün camiler yamacımızda telefonlar yastıgın altında komodinin üstünde öylece duruveriyor. Sabah 8 yapılacak sınava 6 da uyandıran zihin sizi sabah namazjndan alıkoyabilr mi dersiniz? Kandırmayalım birbirimizi bu tamamen psikolojik. Bir arkadaşla sabahlara dek mesajlaşma çağindayız. Üstelik hiçbir hoparlör bu uykusuzlugun çağrisini yapmadan iradenizle o vakte dek o minicik ekranın başındasınız bile isteye... Öyleyse hiçbir şey bahane olamıyor. Sabah namazına uyanmanın da formülü yok. Namaz kılacağınızi bunu başarmanız gerektiğine kendinize ikna edin kafi.. Kimseye 4 vakit farz denmedi. Ondan da sorumluyuz:) öyleyse çok isteyin taktik maktik yok. Hava yolları reklamnında oynayan o köy çocuklsrı diyordu:"ÇOK İSTERSEN OLAR BENCE:)"
Sabah Namazına Nasıl KalkılırCemil Tokpınar · Nesil Yayınları · 20022,211 okunma