2020 10. kitabı
Kitaba puan vermemekle başlıyorum bu incelemeye. Çünkü tamamen belirsizlik içindeyim. Postmodern kitaplara daha alışamadığımdan mı veya bu kadar bilinmezlik ne yapacağımı şaşırttığından mı meçhul. Hasan Ali’nin okuduğum ilk kitabı ve dili beklediğim şekilde değildi. Ne bekliyordum bilmiyorum ama bunu beklemediğimi biliyorum. Asla kötülemek değil amacım ne haddime zaten. Cümleleri, anlatımı, yüreğe dokunuşu çok başarılı ama kurgudaki her şeyin belirsizliği hangisi gerçek hangisi düş diye düşünmek benim gibi ne olduğunu anlamadan bir saniye bile geçirmek istemeyen yapıdaki birine biraz zor oldu kitabın sonuna gelmek. Çünkü açıp açıp daha önce de şöyle olmuştu o zaman bu ne dediğim hangi anda oluşlara takılışım yormadı değil. Bu kadar anlamsızlığın içimde barındırdığı duygulardan biri de kitabı beğenmem oldu ne kadar beğendiğim muallak tabii. Kuşlar Yasına Gider kitabı da elimde bulunmakta ama onu okumaya kendimi nasıl ve ne zaman hazır hissederim bilemiyorum. Daha somut şeyleri sevme, bağlanma sevdamı geride bırakmaya çalışırken bu kitap bir nebze yardımcı oldu mu onu da bilemiyorum. Ben hiçbir şey bilemiyorum. Aynı bu kitap gibi.
GölgesizlerHasan Ali Toptaş · Everest Yayınları · 202014,1bin okunma