2020 7. kitabı
Okunma: 07 Mayıs 2020 02:19
SEFİLLER-VİCTOR HUGO Çevirisi : Ali Çankırılı Yayın evi : Antik Yayınları Sayfa : 479 Romanda olay örgüsü 1800 lü yıllarda Fransa'da işleniyor. Avrupa'nın neredeyse en önemli olayı olarak sayılabilecek Fransız İhtilali'nin yaşandığı dönemin şartları, o dönemdeki yoksul Fransız halkının; hükümet adamları, soylu ve zengin halk tabakası arasındaki uçurumu gözler önüne seriyor. Tabii, bu genel olaylar dışında başkahramanlarımızın öyküsüde bulunmakta. Yoksul Fransız halk tabakasına ait yıllarca zulüm görmüş, mahkumiyet yaşamış ve bunun sonucunda artık içerisindeki güzel insani duyguları kaybeden bir adam Jan Valjan. Hiç suçu olmayan hikayemizde en masum ,en temiz ama bir o kadar haksızlığa maruz kalan küçük bir kız çocuğu , Kozet. Ve ihtilalde en baş sıralarda olan Cumhuriyetçi bir Baron'un oğlu ,Maryüs. Romanı okurken adeta sizin de içerisinde hissettiren, yüreğinize dokunan kesitler bulunuyor. Kitabı okurken her türlü duyguyu en içten yaşayacak ve merak içerisinde olacaksınız. Okuduğum en güzel kitaplardan birisiydi. Kişinin hayatında mutlaka okuması gereken kitaplar arasında olduğunu düşünüyorum.
SefillerVictor Hugo · Dorlion Yayınevi · 2018105,3bin okunma