Puan vermedi·520 syf.····Okunma: 11 Mayıs 2020 01:05 Martin Eden çok severek hatta tabiri caizse ayıla bayıla okuduğum romanlar listesinde top 5 . Bitmeyen azmini kutladım yeri geldi , yeri geldi zekasına hayran kaldım , yeri geldi kızdım bırak istediğine kavuşmuşsun kitapların basılmış niye karamsarlık yapıyorsun diye isyan ettim . Ah allah kendimi heba ettim okurken . Çünkü bana o duyguları , gerçek hayatta yaşanılan yada yaşayabileceğimiz hissiyatı tam olarak geçirdi . Martin Eden tesadüf eseri sosyo-ekonomik düzeyi yüksek bir ailenin yemek davetini kabul eder . Ailenin üniversite öğrencisi olan Ruth ‘a aşık olur . Kendini bu insanlarla karşılaştırır ve gemiyi , denizciliği bırakıp kütüphane de açar gözlerini . Günde 5 saat uykuyla kitap okur , kitapların Derya denizinde kaybolur . Kendini bulduğunda ise çoktan Kitap yazma heyecanının rüzgarına kapılmıştır . Ama isler istediği gibi ilerlemez . Asla yılmadan hedefine kitlenir ve bir gün amacina ulaşır . Ulaştığında kaybettikleri yüzünden mutlu olmaz ve sonsuza kadar başladığı yere denizlere geri döner :(