Sayfalar sudan daha hızlı akıyordu.
2020 56. kitabı
Okunma: 14 Mayıs 2020 22:31
Çok ama çok özlemişim öyle böyle değil. Seriyi okumadan önce oyunlarından 2ve3ü bitirmiştim. ilk 5 kitabı okudum. 6 çıktı, 7 çıksın öyle alayım dedi. 7.kitap geç çevrildi. ve ÇOK PAHALIYDI. indirimde aldık, gerçi yine pahalıydı. ilk kitaplar 18-20 liraydı. bu son iki kitap kampanyada 30-35e aldık. ayıp ya. Pegasus büyük ayıp ettin özellikle son kitabın fiyatıyla. neyse. son kitaba geçmeyelim bu kitaptan devam edelim bu kitapta pahalı onuda ekleyelim(AMA DEĞDİ). Witcher evrenini çok özlemiştim. gerçekten sayfalar akıp gidiyordu.( hele bu witcher 3 müziğiyle beraber okunduğunda sayfalar uçuşuyor adeta : youtube.com/watch?v=pHUHdpr...) Sapkowski reis kendini bu kitapta aşmış. aynı olayı başka kişilerin ağzından tek tek anlattırarak ilerletmesi ve olayları birleştirmesi acayip tatlı olmuş. Zaman olgusu biraz karmaşık. ama bu zaman olgusu karmaşıklığı yüzünden sürekli okuyasınız ve kitabı bitiresiniz geliyor. Ekstra heyecan katmış bu anlatım tekniği. Ahh Ciri Vahh Ciri. Bir önceki aylak takımında yaptıklarını beğenmemiştim. Ve diğer kitaplarda Ciri anlatılınca Geralt'ı özlüyordum. Burada tam tersi oldu. sürekli Ciri'yi merak ettim. sürekli Ciri'ye dönsün de, witcher kız vygosota reise olayları anlatsın istedim. Çünkü Ciri kısımları kan dolu vahşetliğin içindeydi sürekli ve aksiyon tavandı :) Ciri kısmı on numaraydı. Ne desem spoiler olacak o yüzden dikkat etmeye çalışıyorum. çünkü zaman karmaşası olduğu için bazen en başta öğrenmeniz gerekeni en son sayfalarda öğreniyorsunuz. o yüzden dikkat ediyorum merak etmeyin. Gel gelelim Witcher,dandelion,cahir,vampir ve Milva'ya, bu ekip yine işine bakmaya çalışıyor. Çok büyük sıkıntı çektikleri söylenemez. Bir kaç aksiyonla beraber ekibe yeni biri katılıyor. ve witcher 3'ten tanıdığımız bir başka kişi bu seride ilk defa adı geçiyor :) Büyücüler yine sıkıntıda ve sıkıntılı kişiler :D :D onu gördük. Bu arada Bonart, Rience ve özellikle Skellen aşırı beğendim. bu üçlünün beraber takılmasını keyifle okudum açıkçası. Skellen değişik bir havası vardı. (tavsiyem: tanımadığınız kişilerin fotosuna googleden bakın. yazar çok şey anlattığı için karakterleri bazen betimleyi unutuyor gayet normal :) Kitabın eksisi yok muydu vardı. 1puanı kırdık işte. politik kısımları sevmiyorum. bir önceki kitapta insanlar konuşturarak yaptırmıştı bu politikayı ve sıkılmamıştım. ama burada bir bölümde sığ bir politika anlatımı vardı 3. gözden. oralar ve bazı kısımlar gereksiz detay ve olmazsa da olurdu dediğim yerler vardı.(+18) bundan 1 puan kırdım. AMA HAYATIMDA İLK DEFA BİR KISMI OKURKEN BEN BU KISMI OYNAMALIYIM YA DA FİLMDE GÖRMELİYİM HİSSİYATI VERDİ. CİRİ'NİN SON KISIMDAKİ YAPTIKLARINI DİZİDE UMARIM GÜZEL ŞEKİLDE GÖRÜRÜZ. YANİ YAZAR AŞMIŞ KENDİNİ EVET ANLATIYOR, HAYAL KURDURUYOR. AMA İNSAN GÖZLERİYLE GÖRMEK İSTİYORDU. İLK DEFA BAŞIMA GELDİ BU OLAY. NE LOTR,NE METRO,NE DE BAŞKA KİTAPTA BU BAŞIMA GELMEMİŞTİ. YAZAR KİTABIN SINIRLARINI ZORLAMIŞTI BENCE. O KISMI GERÇEKTEN İZLEMEK VEYA OYNAMAK İSTERDİM :) Bu arada incelemeyi eklemeyi unutmuşum alt metin olarak çok güzel mesajlar vardı. Öğütler anlamında alıntılarımı da paylaştım zaten bir kaçını :)
Kırlangıç KulesiAndrzej Sapkowski · Pegasus Yayınları · 20191,222 okunma