Puan vermedi·336 syf.··Beğendi
· Okudum bitti#
Yine her sayfasi bitmesin istedigim enfes bir Tahsin Yucel kitabi#
Tum yasamini, yazilmamisi yazmaya adayan Selami Harici'nin "Serencam"adini verdigi yazdigi kitabin etrafinda olusan olaylar ve Harici ailesi
Ugruna yasamdan ve ailesinden kopup 40 yilini harcadigi her bir dosyasi 700 800 sayfadan olusan tam 28 dosyadan olusan hicbir noktalama isaretinin ve buyuk harfin kullanilmadigi dunyanin en buyuk eseri "Serencam".
"Su gordugun koca cinar gibi hem yere hem goge dogru gelisen ve boylece yasamin odagina yerlesen bir kitap olan SERENCAM'in sirrini cozmek isteyenlerin kitabi. Merak ogesinin zirvede oldugu bir basyapit Sonuncu.
Uc bolumden olusan muhtesem kitabin uc bolumu uc degisik agizdan yazilmis.Ilk bolum hayatini Selami Harici'ye adayan onun evlatlari ile arasindaki ucurumu gidermeye calisan muhtesem es Zarife Harici.Istanbul'un en koklu ailelerinden biri olan Harici ailesi ile bir yolculuk yapiyorsunuz ve bu yolculukta ailenin tum fertlerini taniyorsunuz.Musfik.Murside,Mustak ve Muserref bu dort evlattan en cok hangisinden nefret edecegini dusunuyorsunuz ve tabi ki Mustak'ta karar kiliyorsunuz.Tum bunlar anlatilirken Selami'nin Serencam'i yazma hikayesi de Zarife tarafindan muhtesem bir anlatimla ilk bolumde yerini aliniyor.
2.bolum Selami ve Zarife Harici ciftinin olumu ve bu kitabin ugursuzlugu nedeniyle akibetine karar vermek icin toplanan bir aile meclisiyle karsiniza cikiyor.Ailenin en vefali evladi Mufik Harici'nin agzindan yaziliyor.Bu dort kardes ve Mufit Harici'nin ailesi karsiniza geliyor.Torun Lami Harici bu bolumun supriz ismi.Lami Harici kime benziyor.Romanin kilit ismi kim kafanizda deli sorular
3.bolum tamamiyle Lami Harici'nin agzindan yaziliyor.Tarih tekerrurden mi ibaret?Torun dedenin akibetini mi yasayacak?Serencam'in sirri cozulebilecek mi? Tum bu sorularin cevabini tabiki romani okuyanlar bilecek
Kutuphanemdeki maalesef son Tahsin Yucel romani Biyik Soylencesi bitsin istemedim