2020 3. kitabı
Ahh Nar Ağacı!! Nazan Bekiroğlu'nun okuduğum ilk ve en güzel kitabı bence. Kitap, Istanbul, Trabzon ,Tebriz, Tiflis,Batum, Bakü arasında gidip gelmelerle geçiyor. Savaş dönemlerinde ülkenin durumunu da gösterip aynı zamanda iki farklı insanın birbirleri için yaratıldığını en güzel şekliyle ele almış yazarımız. En sevdiğim karakter Setterhan.Hem yakışıklı hem dürüst kısacası her kızın hayalindeki erkek tiplemesi. Zehra desen güzeller güzeli.. Kitabın bir bölümünde şöyle demek istemişti yazar: Aslında gerçekleşen bütün olaylar Zehra ve Setterhan'ın karşılaşması içindi. Onların kaderi bir olmaktı ve bunun içindi aslında çıkan savaş, bunun içindi Zehra'nın Istanbul'dayken tekrar Trabzona gelmesi, bunun içindi Setterhan'ın çok sevdiği kadın tarafından ihanete uğraması ve Tebriz'i terk edip Trabzon'a gelmesi. Çok sürükleyici ve merak uyandıran, başlı başına bir yapıt. Kitabı okurken kendinizi baş karakterin yerine koyuyorsunuz ister istemez çünkü kitabı okumak değil de kitabın içindeki karakter olmak istiyorsunuz o vakit. Benim okuduktan sonra uzun süre etkisinden çıkamadığım nadir eserlerden Nar Ağacı
Nar AğacıNazan Bekiroğlu · Timaş Yayınları · 202534bin okunma