Aşkın En Doğal Hali
2020 15. kitabı
Okunma: 14 Mayıs 2020 23:50
Yuvakuran köyünde Öğretmenlik yapan Emir öğretmen ile Okulun ve köyün güzel sanatlar öğretmeni Beste'nin Hazin dolu aşk hikâyesini okudum.. Kitabı elime aldığımda Soğuk kış sabahından bahsediyordu, Emir hoca Kartlar üzernde yürürken ben de yürüdüm âdeta Herşey yolunda giderken Elma tüccarının köye gelmesi ile birlikte hikâye başlamış oldu.. Emir hocanin çevik bakışı herşeyi çözmüş oldu.. Ama başına geleceklerden habersiz aşkını yaşama devam ediyordu Ardından 100 yıl öncesine dayanan büyük sır Emir hocanın memleketine gitmesi ile birlikte gun yüzüne çıkmış oldu.. Dededen kalma kutsal emaneti Yerine teslim ettiği gün gurur günüydü Hem sır dolu kapının ardindaki sır çözüldü hemde dedesinin vasiyeti yerine teslim etmenin gururu iie Yuvakuran köyünün parmak ile gösterilen ögretmeni oldu.. Köyler arasında ki yarışmaya ne oldu dersiniz? Beste ve Emir hocanın aşkı dillere destan olarak hafızalara kazındı Emir hocayı Beste'de Sevmiş olmalı ki.... Bir daha ne aşık oldu nede evlendi Ömrü boyunca Emir öğretiminin nişanlısı olarak kaldı Yüzü gülse dahi yüreğinde bir yara izi kaldı... Hocam ellerine yüreğine sağlık. Her şey yolunda giderken Nerden? çıktı bu Salih ve adamları, Köy hayatının ve Aşkın en doğal halini okudum... Her sayfada ayri hüzün sardı bedeninimi Diger kitaplarını da Okumalıyım mutlaka... Sevgiyle kalın Lâkin kalen elinize çok yakışmış, Sakin küstürmeyin Murebkebi boş kâğıtlara daima yazın. Bilin istedim Mutlaka okumalısınız @muratalp.23
İlişkiler
Aşkımın Beste'siMurat Alp · Uğurtuna Yayınları · 201662 okunma