·415 syf.····Okunma: 16 Mayıs 2020 01:58 Kars üzerinden 90'lı yıllardaki Türkiye siyasetini anlatan aşk, yalnızlık, özlem sevgi barındıran bir Orhan Pamuk romanı.
Yazar, ağır ağır ve hiç durmadan yağan kar altında sessiz, ıssız, yoksul ve yalnız bir şehir olan Kars'ı masalsı bir dille anlatır bundan dolayı hiç gitmemiş olsanız bile o karlı soğuk Kars sokaklarında yürüyen sizmişsiniz gibi hissettirir.
Kitap ilk başlarda sıkıcı ve ağır işlese de bir süre sonra çok hızlı bir şekilde okunacak hale gelmektedir.
-Spoiler-
Kitabın kahramanı Ka (Kerim Alakuşoğlu) uzun yıllar Frankfurt'ta sürgün hayatı yaşamış bir şairdir. Yalnızlıktan ve mutsuzluktan sıkılan ve bundan dolayı yıllardır şiir kaleme alamayan Ka İstanbul'a döner ve Cumhuriyet gazetesinde çalışan bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Kars'a gider orada gazete için intihar eden kadınlar hakkında araştırmalar yapıp aynı zamanda da yaklaşan yerel seçimleri izlemeye karar verir. Kars'a yaptığı bu yolculuk sayesinde aşık olur, karın büyüleyici atmosferi sayesinde yeni şiirler yazar, düşüncelerinde, hayatında birçok değişiklikler olur. Kitabın genel hatlarıyla özeti böyledir.
-Spoiler-
Bana göre kitap asla kötü olmamakla birlikte okuduğum diğer Orhan Pamuk kitapları yanında biraz vasat kalmakta eğer Orhan Pamuk kitaplarını okumaya başlayacaksınız tavsiyem başka bir kitabı ile başlamanız. Keyifli okumalar...