Bu kitabı okuyalı baya zaman geçti hatta serinin 5. Kitabına başlamak üzereyim. İncelemeyi yapmak için diğer kitaplarını da okuyup fikrimin değişip değişmeyeceğini kontrol etmek istedim. Sonuç olarak fikrim değişmediğine göre incelememi yapabilirim.
Öncelikle belirtmek isterim ki Harry Potter muazzam bir seri arkadaşlar... Benim gibi ilk önce filmlerini izlemiş oluduğunuz için veya yaşınız büyük olduğu için kitaplara ön yargıyla yaklaşıyorsanız. Ön yargılarınızdan sıyrılın. Eğer filmlerini izleyip gerçekten beğendiyseniz kitapları daha çok seveceksinizdir.
Kitapdaki karekterlerin samimiyeti, bahsi geçen dostlukluklar... O kadar güzeldi ki kötü karekterinin bile sevildiği bir seri düşünün, işte o seri budur.
Eğer Harry Potter serisine başlamak istiyorsanız kesinlikle tavsiye ediyorum bir şans verin ve eğer ilk kitabı (Felsefe Taşı) okuyup beğendiysenin diğer kitaplarıda çok beğeneceksinizdir. Serinin ilerleyen kitaplarının kalınlıkları da gözünüzü korkutmasın, Ateş Kadehi 660 sayfa ve ben ne ara bitti anlayamadım ve eminim ki serinin tamamını okuyup bitirdiğim zaman bitmiş olduğu için göz yaşlarıma hakim olamayacağım. Aslında şuan buraya yazmış olduklarımla hislerimi sizlere net bir şekilde geçirebildimmi bilmiyorum. Ben bu incelememi kitapları okumakta kararsız kalan Harry Potter seven izleyicilere ithafen yazdım, umarım etkili olabilir. Son olarak da seriyle ilgili son incelememi serinin son kitabına yapacağım.
Herkese iyi okumalar diliyorumm.