2019 1. kitabı
Dönüşüm kitabı beni ciddi anlamda okumaya başlatan kitaplardan biriydi. Ayrıca Franz Kafka ile tanışmamı sağlayan bir eser. Kitapta bir insanın böceğe dönüşmesi o zamanki düşüncelerimi zorlamıştı başta saçma gelmişti ama sonrasında alışıp bir çok yerin mantıklı ve güzel olduğunu farketmiştim. Kitapta ailenin çocuğuna (Gregor Samsa) bu şekilde davranmasına, böceğe dönüştü diye ondan çocukları dahi olsa tiksinmelerini çok yadırgadım. Ama arada çok tuhaf bir şekilde aileyle bir bağ da kurabildim onlar gibi de düşünmeye başladım. Yazarın bunu yaşatması beni çok etkiledi. Uzun lafın kısası kitap sıradan ve sıkıcı bir hayatı olan bir insanın böceğe dönüşmesi sonucu küçük odasında içinde yaşadığı duygu ve düşünceleri ayrıca ailesiyle yaşadığı tuhaf ilişkiyi anlatıyor. İlk defa kitap okumaya başlayacaklar veya ilk defa Franz Kafka ile tanışacak olanlara şiddetle tavsiye ederim. Hatta bu kitabı bir-iki yılda bir okumak gerekiyor bence ilk okuduğumla şu an okuduğum arasında çok fark oldu size de tavsiye ederim okuduysanız bir daha okumayı. O zaman iyi okumalar dilerimm... (modern.klasikler instagram hesabından daha fazla kitabın incelemesine ulaşabilirsiniz)
DönüşümFranz Kafka · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2022267,6bin okunma