···Okunma: 18 Mayıs 2020 14:58 Kitap sekiz hikayeden oluşmaktadır. Baştan söylüyorum kitabı okurken zevk alıp eğlenmeyeceksiniz. Eğer empati yaparak okursanız daha da çok üzüleceksiniz. Çünkü hikayelerde anlatılan olaylar gerçek hayattan yaşanılan ve yaşanmaya devam eden gerçekler... Özellikle acı ve gözyaşının dinmediği Irak, Afganistan, Suriye, Filistin vb. İnsana en büyük kötülük yine insandan gelmektedir hatta bazen en yakın en çok güvendiği insanlardan ki en acıtan bu olsa gerek. Dünyanın bir gerçeği de şu ki ister insan ister devlet nezdinde olsun zayıf isen her zaman güçlülerin elinde oyuncak onların elinde para kaynağı meta olmaktan başka birşey olmuyorsun. Özellikle çaresizlik içinde olan kadınlar, bu durumun en çok mağdurları arasında oluyor. Yazar hikayelerinde bunu sade dili ve akıcı uslubuyle çok güzel dile getirmiş.
*** Sınırın Öte Yakasında, töre, mezhep taasubundan insanların sevdikleriyle evlenememeleri, ABD zulmünün mazlumlar üzerinde giyotin gibi devam etmesi, DEAŞ gibi dini referans gösteren zihniyetlerin dini Peygamber gibi anlamayıp gücü eline alanların güçlerini devam ettirmek için tek doğrunun kendilerinin olduğunu iddia etmesi sonucu mazlum insanlara zulmü aslında hala devam etmekte olduğuna şahit oluyoruz.
*** Irak'tan Türkiye'ye Umut Yolculuğunda, Telaferli Riyaz ve ailesinin Irak'tan Girit'e süren göç yolculuğunun acı ve çaresizliği dile getirilmiştir.
*** Bir Kurşundur Hayatın Bedelinde, kaderlerinin güldürmedigi Anna ve Murat'ın çaresizlik içinde geçen dramlı hayatı anlatılmış.