Gözümde insan bir kitap gibidir.. Güzel okumasını bilene çok şey katar.
2020 23. kitabı
Okunma: 19 Mayıs 2020 03:56
Öncelikle şunu belirteyim bir kitabın incelmesi sevgili okurları nasıl iyi yönde etkileyip okuma merakını  kamçılıyorsa  aynı zamanda kötü yönde etkileyebiliyor. Şöyleki bazı okurlar bir kitabı begenmedıyse onun hakkında kötü  bir yorumda bulunabiliyor . Kendınce haklı olabilir  ama okuyucuların o kitabın okumasını da engelleyebilir . Her kitap okumaya değer. Okumak istediniz kitabı okuyun  o kitap hakkında ki hükmünü  siz verin. Çünkü her okurun kitaba bakışı o kitapta aldıgı tat bambaşkadır. Şimdi size uzun uzadıya Sabahattin Ali 'yi ve Kürk Mantolu Madonnasını anlatmayacam .Çünkü içerikten bahsetsem  sanki hiç bir heyecanı  kalmyacakmış gibi. Bu yüzden bu heycanı size bırakıyorum .Sabahttin Ali' yi tanımak istiyorsanız okumanızı isterim. Beni çok etkiledi. Sizi de etkileyeceğiden şüphem yok. Sabahttin Ali deyince aklımıza gelen ilk kitabı genelde "Kürk Mantolu Madonna" oluyor. Çünkü biz hep bu kitabıyla onu özdeşleştirmişiz. Sanki başka bir kitabı yokmuş gibi. Bu kitabı ne kadar çok sevdiysem" Kuyucaklı Yusuf'u " bi o kadar sevdim. Kesinlikle tavsiye ederim. Asıl konumuza gelelim Kürk Mantolu Madonnayı bu kadar degerlı kılan ne? Dilin sade ve yahut kitabın akıcı olması mı? Bana göre değerli  olmasının nedeni her ne kadar saydım bu özeliklerin etkisi olsada asıl neden yazarın Aşkı bu denli güzel bir şekilde yaşayıp onu okura hissetırmesidir. Çünkü sevgili yazarmız duyguları  okuyucuların iliklerine kadar hissettiyor. Asıl ustalık da bu değil mi?  Kimsenin kimseye güvenmediği, bir insanın duygularını kolayca harcandığı, sevmenin ve sevilmenin değerinin anlaşılmadığı bir zamanda, çoğumuz onun bu güzel cümlelerine sığınmışızdır. Öyle ki Sevgili yazarımız  "Kürk Montolu Madonnasıda" insanların duygularına çok güzel tecüman olmuş :"Hayatta en güvendiğim insana karşı duyduğum bu kırgınlık, adeta bütün insanlara dağılmıştı; çünkü o benim için bütün insanlığın timsaliydi."diyerek çok güzel özetlemiş. Hem aşkın hem de acının en güzel halini bize yaşatan Rafi Beyi anlamak için Raif olmamız gerek onun duygularını iliklerimize kadar hissetmemiz gerek.. Okumaya deger bir kitap.Her kitabı okumak isterim ama her kitabı kitaplıgıma koymam bu da benim kitaplığımda sonsuza dek olmasını  isteyeyecegım bir kitap Kitapla kalın Sevgili okuyucular.. NOT :Gözümde insan bir kitap gibidir.. Güzel okumasını bilene çok şey katar. Bilmeyen içinse zaman kaybıdır.. Bu kitap gibi insallah deger katan kişiler sizi bulur..
Kürk Mantolu MadonnaSabahattin Ali · Yapı Kredi Yayınları · 2025376bin okunma