2020 36. kitabı
İtiraf etmeliyim ki hayal kırıklığına uğradığım nadir kitaplardan biri, sakın yanlış anlamayın eserin kalitesinden dolayı değil hayal kırıklığım çünkü edebiyatımızın ilk psikolojik romanlarından biri Zehra o yüzden içeriğinin tüm beklentilerinizi karşılayacağından eminim.Hayal kırıklığım okurken "hayır bunu asla yapmaz " dediğim karakterlerin zamanla beni yanıltması. Öyle bir içersine gireceksiniz ki zaman zaman sinirlenecek sayfaları hızla çevireceksiniz bazen de korkarak ağır ağır geçeceksiniz sayfaları. Belki de benim en çok kullandığım kelimeyi "bu olmamalıydı"yı kullanacaksınız. Bir sevgi düşünün nedensizce olan sebebi yok sadece hissediyorsunuz onu sevdiğinizi. İşte Suphi'nin hırçın, öfkesi hiç dinmeyen, kimsenin iflah olmayacağını düşündüğü Zehra'ya olan sevgisi tam da böyleydi niye sevdiğini bilmiyordu ve bu bilinmezlik zamanla iç karartmaya başladı. Suphi'nin her heyacanı aşk sanması geri dönülmez yollara düşürdü kahramanlarımızı içeriği anlatıp kitabın tadını kaçırmak istemiyorum ama sormadan da edemiyorum. Her aşk sonsuza kadar sürer mi ?
ZehraNabizade Nazım · Beyaz Balina Yayınları · 200515,3bin okunma