···Okunma: 20 Mayıs 2020 04:27 İnsanların hiper-uzay atlamasını keşfedip galakside kolonileşmeye başlaması, robotların üretimde, siyasette, yönetimde, neredeyse her yerde önemli görevlerde bulunması, insanların içinde bulundukları güneş sisteminin ana yıldızının enerjisini verimli bir şekilde işleyip diğer gezegenlere dağıtarak kusursuz bir döngü yaratmasıyla bu kitap sadece robotların geleceği değil, bizim evrendeki geleceğimiz hakkında da mükemmel bir ütopya örneği oluşturuyor. Özellikle dünyanın artık ülke sınırlarına değil, bölge sınırlarına sahip olması. Bölgelerin üretim ve eğitimde birbiriyle yarışması bunun en büyük örneği.
Robotları yeterince iyi tasarlarsak değil bizden daha zeki aynı zamanda daha mantıklı, eğlenceli, hatta belki insan tanımımıza uyan ne varsa ona sahip olabilecek robotlar hakkında bir kitap. Aslında robotlar çoktan hayatımıza girdi, günümüzde Japonya'nın bir şehrinde milletvekilliği seçmelerine bir robot katılabiliyor. Yalnız Stephen gibi gizliden değil gayet kampanya ve afişlerdeki alelade robot görüntüsüyle. Çünkü aynı kitapta robopsikolog Susan'ın dediği gibi robotlar insanlardan daha iyi yönetir çünkü onlar gibi yalan söylemez, çalıp çırpmaz, rüşvet vermez.
Umarım robotların bizimle iç içe yaşadığı, ve sadece kullanılabilir basit makineler değil, Robbie ve Cutie gibi anlayışlı, meraklı, zeki yani aynı bizim gibi varlıklar olduğu bir geleceği görebiliriz.