2020 7. kitabı
Goethe'nin 1774 yılında yazmış olduğu Genç Werther'in Acıları Almanya'da büyük bir ses uyandırmıştır. 25 yaşında ve iki haftada yazarak  bu kadar derin anlamlar içeren cümleleri gerçekçi bir şekilde yazması beni çok şaşırttı. Goethe,bu kitabıyla ünlenmiş ve ülke de "Werther Salgınına" yol açmıştır. Çünkü kitabı okuyanlar o kadar çok etkilenmiş ki Werther gibi mavi ceket ve sarı pantolon giyen duygulu gençler sarmış her yanı. İntihar vakalarıda bu kitap ile birlikte artmıştır. Kitabın konusuna gelecek olursak yasak bir aşkın çaresizliği, umutsuzluğu yanında doğaya, sınıf ayrımlarına, dine, insanların yazgılarına dair eleştirileriyle bütünleşmiştir. Werther çok beğendiği bir kasabaya yerleşerek bir süre sonra Charlotte adında nişanlı bir genç kıza aşık olur. Werther bu yasak aşkın üstesinden gelecek mi ? gelemeyecek mi ? Merak ederek sayfaları bir biri ardına çevireceğinize eminim. Herkesin etkilendiği kadar etkilenemedim ancak Goethe'nin her insanın ruhuna değindiğini söyleyebilirim. Kitabı okuyan herkes kendinden bir izler bulabilir. Sadece tek bir konuya bağlı kalmadan çeşitli duygulardan,konulardan  nem alması ve bunu çok başarılı anlatması kitabı okunabilir hale getiriyor. Yazarın diğer kitaplarıyla tanışmak için sabırsızlandığımı inkâr edemem. Genç Werther'in Acıları
Genç Werther'in AcılarıJohann Wolfgang Von Goethe · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2024150,1bin okunma