·80 syf.····Okunma: 30 Nisan 2020 23:33 Bir Kadının Yaşamından 24 Saat ||#kitapyorumu
Zweig kitaplarına hayran bıraktırmaya devam ediyorYine okurken düştüm kitabına.Kitaptan bahsetmem gerekirse çoğu kitabında olduğu gibi yine gizli baş karakterler vardı C , R ,Mrs ,Dr gibi. Bence zweigın böylesine kilit karakterler koymasının sebebi asıl kişiyi saklamak . Kilit karakterleri tek Zweig da kullanmıyor .Yusuf Atılgan'ın da Aylak Adam kitabında bizlere C karakteri eşlik eder. Sanırım çoğu modernizm kitaplarında bu böyle süregelir.Kitaptan bahsetmem gerekirse aslında biz bir kadının 24 saatini değil , bir ömür boyu yaşayacağı duyguları, insanlara karşı oluşacak olan güven kırıklığını, bir daha birine çok zor bir şekilde aşık olacağını, hayatı boyunca birine yardım edecekken durup düşünmesini okuyoruz.Çünkü bu kadın anlattığı yirmi dört saat içerisinde aslında bizlere duygularından bahsediyor ve hayat boyu oluşacak olan tecrübelerden tabi bunu anlamak bence biraz bakış açısına bağlı .Karakterimiz Mrs C yıllar önce eşini kaybeden biri.Birgün tatile gidiyor ve otelde kalan bir kadının eşini ve iki çocuğunu bırakıp üç günde tanıştığı adamla kaçmasını gayet normal karşılayan yazarımızla yemek sofrasında denk geliyor.Zweigın kadın hakkındaki düşünceleri Mrs C yi etkiliyor ve kendisine 24 yıl önce yaşadığı 24 saatlik hadisesini geçmişe dönük bir şekilde anlatmaya başlıyor. Mrs C nin hayranlıkla başlayan fakat hüsranla sonuçlanan heveslik aşkı.Aynı zamanda ellerimizin , el hareketlerimizin neyi ifade ettiğini ne kadar önemli olduğunu anlatıyor. Zweigın anlatımı yine mükemmeldi kitap bir saat içerisinde elimden akıp gitti. Okumadıysanız listenize kesinlikle ekleyin .
#okudumbitti #kitapyorumu #biralemyorumluyor