Kadın ve erkek ilişkilerinde bir kadının bir ilişkide erkeğe, erkeğin ise kadına nasıl davranması gerektiğini, bir ilişkinin nasıl olması gerektiğini ve genel olarak kadın erkek ilişkileri üzerine birçok eserlerin ve yazarların arasında Osho'da var. Günümüz dünyasında ve özellikle ülkemizde genel olarak ilişkilerimizde karşı cinse nasıl davranmamız gerektiğini, ilişkilerimizi en iyi nasıl yürütebiliriz yürütürken nasıl daha çok mutlu olabiliriz, mutlu iken nasıl çatışma anında ve mutsuz iken nasıl davranmamız gerektiğini ve buna benzer birçok konuyu genel anlamda bilmiyoruz ve çoğu ilişki baştan kafamızda kurduğumuz gibi yol almıyor ve sonu hüsranlarla son buluyor. Özellikle ülkemizde olan kadın erkek ilişkilerini ben kendi gözlemlerime ve tecrübelerime dayanarak çoğu birey sevgili, arkadaş evli olsun karşı cinsin benden farklı bir cins olduğunu düşünmeyerek onun benim fikirlerimden ve benim düşüncelerimden farklı bir düşünce yapısına sahip oluğunu, bizim düşündüğümüz gibi düşünmesini istiyoruz ama öyle olmadığını, olamayacağını aklımıza getiremiyoruz ve tekrardan yine yine sonuç hüsran oluyor. Osho yazmış olduğu bu eserde sadece ilişkilerde nasıl davranmamız gerektiğini değil kendimizi daha iyi nasıl tanımamızı ve içimizde olan ama bizim keşfedemediğimiz özelliklerin ortaya çıkmasına olanak verirken ilişkilerimiz nasıl daha iyi sürdürebiliriz sorularını ustalıkla ortadan kaldırıyor. Benimde hayatımda daha önceden ilişkilerim olmuş ama yukarıda anlattığım üzere bu tür sebeplerden üzere sonucu istediğim gibi olmamıştır. Bu eserde özellikle dikkat çekmek istediğim bir konu ise osho ilişkide veya karşı cinsle münakaşada o anki bireyin kendi düşünce sisteminden vazgeçip karşı münakaşa ettiği bireyin düşünce sitemi üzerine yoğunlaşmasını diğer bireyinde aynısı yapıp kısaca anlatmak gerekirse düşüncelerini değiş tokuş yapmaları gerektiğini ustaca ve mükemmel bir biçimde örneklerle anlatmıştır.Bu eseri her bireyin okuması gerektiğini düşünüyor ve tavsiye ediyorum ve benim bu eseri bitirdikten sonra aklımda kalan bazı soru işaretlerine son verip daha önceki ilişkilerimde ve hayatımda yaptığım hataları anlayıp bu konularda daha farklı düşünmeme neden oldu. Keyifli Okumalar.