·525 syf.··Beğendi
···Okunma: 22 Mayıs 2020 01:20 Eric H. Cline bu kitabında dünya genelinde keifedilen arkeolojik alanlardan, arkeolojinin metodlarından ve sıkça sorular sorularından bahsetmiş ve bunu herkesin anlayabileceği bir şekilde aktarmıştır.
Ancak çeviriyi yapan Selahattin Karagöz'ün pek başarılı olduğunu söyleyemeyeceğim. Kimi zaman 2 sayfada bir karşılaştığım büyük yazım yanlışları anlaşılabilirliği çok fazla düşürüyor ve kitabın akıcılığını alıp götürerek okunabilirliğini azaltıyor. Yine de arkeolojiye ilginiz varsa sabredip benim gibi 4-5 ayda bu kitabı bölüm bölüm okuyarak bitirebilmeniz mümkün :)
Alfa Kitap'ı böyle kötü bir çeviriyi yayınladığı için de ayrıca buradan ayıplıyorum. İsmini gördüğüm yerde bende güven hissi uyandıran bu yayınevine maalesef artık güvenim kalmadı ve kitaplarını incelemeden gözüm kapalı alamayacağım artık.