Puan vermedi·126 syf.··Beğendi
· Genç Werther'in acıları,elime fırsat geçtiği her zaman tekrar tekrar okuduğum ve hiçbir zaman bıkmadığım bir kitaptır. Goethe'nin 1774 yılında üç ay gibi kısa bir zaman diliminde kaleme aldığı bu roman, dünya çapında etki uyandıran ilk Alman romanı olmuştur. Bu romanın insanlar üzerinde yarattığı bu çığır açan tepki, Almanya'nın katı akılcı edebiyatında, duyguların birdenbire bu derece içtenlikle ön plana çıkmasından kaynaklanmıştır. Romanın başından itibaren Werther'in acıları okurun etrafını sararak okurla özdeşleşir. Bu romana yazarın ve çevresinin yaşadığı olayların yansıması olarak bakılabilir. Bir aşk romanı olarak da bakılabilir. Her ne açıdan bakılırsa bakılsın okur, kitabı okurken Werther'a hayranlık ve sevgi beslemekten kendini alıkoyamayacaktır. Kimi zaman, belki de çoğunlukla Werther ile aynı duyguları yaşadığını fark edecektir. Yazar, girişte bununla ilgili çok güzel bir şey söylemiştir: "Şu anda onunla aynı duyguları paylaşanlara gelince; onun çektiği acılar sizi teselli etsin ve alın yazınızdan ya da kendi kabahatinizden ötürü daha yakın başka bir arkadaş bulamıyorsanız, bu kitap size arkadaş olsun."
Bu benim ilk inceleme deneyimim. Umarım düzgün bir inceleme yapabilmişimdir ve size faydalı olmuştur.