2020 16. kitabı
Okunma: 24 Mayıs 2020 02:44
Öncelikle bu kitap fuat sezginin yazdığı bir kitap değil onunla yapılan söyleşilerin,onun alıntılarının birleştirilmesi sonucu oluşmuştur.Söyleşiyi yapan kişi cumhurbaşkanı başdanışmanı. Bu kitabın fuat sezginin akademik çalışmalarını,araştırmalarını,bakış açısını tam olarak yansıttığını düşünmüyorum. Kitapta çok fazla tekrara düşülmüş.Okurken çok sıkıldım.Açılan müzeden dolayı sürekli dönemin siyasetçilerine teşekkür edilmiş,sürekli benzer sorular konulmuş,benzer icatlar,benzer bilim adamları üzerine durulmuş.Kitabın adı bilim tarihi sohbetleri ama bahsedilen sohbette neredeyse sadece islam bilim tarihi geçiyor.Kitap resmen fuat sezginin gülhanedeki açtığı müze için yazılmış.Kitabı kesinlikle zaman kaybı olarak görüyorum.Fuat Sezgin gibi ömrünü bilim tarihine adamış bir insan kendisinin yazdığı eserlerden okunmalı. Kitapta bahsedilen müze gerçekten büyük emekler verilerek açılmış,gezilip görmeye değer bir yere benziyor.Eski kaynaklarda geçen aletler,buluşlar tariflere göre yapılmış ve müzeye konmuş.
Tarih
Bilim Tarihi Sohbetleri - Fuat SezginSefer Turan · Timaş Yayınları · 20184,240 okunma