2020 45. kitabı
Okunma: 24 Mayıs 2020 16:53
Bu kitap çok uzun zamandır karşıma çıkıyordu.Karşıma her çıktığında içimdeki bir ses o kitabı okumamı söylüyordu ki bu durum başıma çok sık gelmese de genelde o kitaplar benim hayatım üstünde büyük etki bırakan kitaplar oluyor. Martin Eden da o kitaplardan biri haline geldi benim için.Ilk başlarda kalınlığından dolayı gözüm korksa da Jack London'ın anlatımı oldukça akıcı,kitabın konusu ise gayet akıcı ve sürükleyici olduğu için hiç zorlanmadan okudum.Kitapta beni çeken bir diğer detay ise Jack London ve kitabın ana karakteri olan Martin Eden'ın yaşadıkları hayatta paralellikler bulunmasıydı.Kitabın konusu ana karakterimiz olan Martin Eden'ın kendisini geliştirme çabası,kitaplarla tanışması sonucunda hayata bakış açısının değişmesi ve hayallerinin peşinden koşmak için yaptığı fedakarlıklar.Gerek kitabın konusu gerek verdiği mesajlar beni çok etkiledi.Kitabın sonu ve çevirmenin kitabın sonu için yazdığı not ise beni oldukça şaşırttı.Eğer kitabı almak istiyor ama kararsız kalıyorsanız kesinlikle bir saniye ile durmamanızı öneririm çünkü pişman olacağınızı düşünmüyorum.
Martin EdenJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2025135,3bin okunma