·249 syf.····Okunma: 25 Mayıs 2020 16:25 #kitapyorum
#2020-34.kitap
#sabahattineyüboğlu çevirmen
#vedatgünyol çevirmen
#minaurgan çevirmen
Neydi ütopia :hiçbiryer manasına gelen ütopya bizim thomas'tan sonra birçok yazarın kullanacağı edebiyatın bir dalı olacaktır.
Şimdi kitap aslında göründüğü kadar değil.Neden derseniz içinde yazarın hayatının yanısıra mina urgan 'inda incelemesini oluşturduğu büyük kısmını kaplıyan bir bölümlerden oluşuyor.yani aslinda 100 sayfalık bir eserdir.Bu bölümler belki kitaptan da daha faydalıydı.
Bir ada ülkesi olan utopia herkesin çalıstığı bir ülkedir.Tabi sabah 3 saat öğleden sonra 3 saat hee bu yaterlimi tabi değil.altın ve gümüş bu ülkede sadece köle ve suclulara takılıyor.çünki normal vatandaş bunlara ve paraya değer vermiyor.Şu çalışma şartları da dönüşümlü hep.örneğin iki sene çiftcilik yapmak mecburiyetten.liderler her sene değisiyor.ülkeye giren sebze ve meyveler önce yıkanıyor (hijyen önemli )savaşa desen hepten karşıyız.Doğrusu 500 yıl önceden bu duyguyu yaşayan birinin öngörülerine katılmamak elde değil.
Bu arada kitabı birlikte okuyup bitirdiğimiz ve istişare yaptığımız TC Fadime Aslan 'a da teşekkürlerimi iletirim.sağlıcakla artık coranasız günlere