Kitabımızın kahramanı ezik ve fakir bir çocuğun çok çalışıp bir mühendis olması ile başlıyor. Zengin bir adamın yanında çalışmaya başlıyor ve adam uzun uzun deneme süreçlerinden sonra bu mühendisten çok memnun kalıyor ve asistanı olmasını istiyor. Genç adam ilk başlarda istemiyor olsa da gelecek olan mecburiyetlerden dolayı bu işi kabul ediyor ve olanlar oluyor. Aynı evde yaşıyorlar ve genç adam patronunun karısına aşık oluyor. Aşık AŞK gerçekten aşk böylesine basit midir? Kimilerine göre bu muhteşem bir olay ve bir yasak aşkın, tutkunun kitabı ama bana göre böyle değil aldatmaca ve sadakatsizliğin bulunduğu yıkıcı bir kitap. Aldatmaların affı yoktur ve sizler kötü, nankörsünüz. Patronu, genç adamı öyle beğenmiş ki işine dört elle sarıldığını görünce mühendisi Meksika'ya gönderiyor madenler için ve mühendisle yasak aşkı birbirine sözler veriyor. 9 yıl geçiyor bu süreçte birinci dünya savaşı da oluyor mühendis evleniyor ve iki çocuğu oluyor. Evlendiği halde gene eski yasak aşkını düşünüyor, hayaller kuruyor ve geçmişin özlemini yaşıyor. Hayat biraz normalleşince mühendis geri dönüp eski yasak aşkı ile olan münasebetlerini yeniden alevlendirmek istiyor ama başaramıyor. İkisi de geçmişteki gibi değil ve hiçbir şey geçmişte olduğu gibi değil.