Bir kalbin çöküşü, bir babanın kırık kalbi ve yıkılışı... Her şeyden önce kahramanımız bir baba kendisini ailesine adamış, kendi için hiç bir şey yapmamış sadece ailesinin mutluluğu ve ferahlığı için çalışmış ve didinmiş. Karısı ve 19 yaşındaki kızı ile beraber kendisi için ilk kez tatile gittiklerinde bir gece ağrı içinde uyanınca bir olaya tanıklık ediyor ve kızı, gözbebeği olan kızının bir yabancı erkeğin odasına girdiğine şahit oluyor. Sonra hayal kırıklıkları, öfke ve kalp kırıklıkları. Ertesi gün de gitmek için çabalayıp duruyor ama karısı ikna olmuyor. Karısı ve kızı genç erkeklerle danslar ve eğlenceler peşinde ve adam kıvranıp duruyor çektiği o sıkıntıları sanki ben de okurken çektim. Aslında kendisini korkak olarak görüp kızdığında ona gerçekten üzüldüm. Uğruna yıllarını verdiği karısının bu hale dönüşmesini sorguluyor. Bu zamana kadar kendisi için hiç bir şey yapmadığını gerçekten çok acı. Orayı terk edişi, adamın hayattan kopuşu ve ameliyat süreci... kısa bir kitap ama çok etkileyiciydi ve çok akıcı.