SPOILERSIZ KİTAP YORUMU
2020 2. kitabı
Okunma: 27 Mayıs 2020 00:56
Eğer bir çocuğun sığınabileceği bir ailesi -varken- yoksa, o çocuk hakkında pek olumlu şeylerden söz edemeyiz. Bu hikayeyi okumadan önce atmosferi iyi canlandırabilmeniz çok önemli. Güney Amerika'nın kirli, dağınık sokaklarındaki kendi halinde dolanan fakir, yarıçıplak çocuklar oluşturuyor bu atmosferi. Zeze de böyle bir çocuk aslında, babası yaşından dolayı iş bulamayan, o iş bulamadığı için annesinin çalışmak zorunda olduğu ve bir büyük kardeşin kendinden bir küçük kardeşini büyüttüğü bir ailesi var ama bu kalabalık ailede neredeyse değişmeyen tek şey Zeze'ye atılan dayaklar. Neredeyse diyorum çünkü kardeşlerinin hepsi kötü kalpli değil içlerinde Zeze'yi sevenler, onunla iyi anlaşanlar da var. Zaten onlar da olmasa belki hikayenin seyri çok farklı ilerlerdi. Zeze, zeki ve farklı bir çocuk. Ama hepiniz bilirsiniz ki farklı olanlar toplumda yer edinmekte zorlanırlar. Belki de bu yüzdendir ki Zeze insanlar ve en başta ailesi tarafından beklediği sevgiyi göremiyordu. Aslında bu kitapta okuduklarımız yazarın kendi çocukluğu. Bu yüzden kitaptaki karakterler çok gerçekçi ve okurken biz de kitabın içine kolaylıkla dahil oluyoruz. Buraya kadar okuyan herkese teşekkür ediyorum. Sağlıcakla kalın :)
Şeker PortakalıJosé Mauro de Vasconcelos · Can Yayınları · 2022275bin okunma