2020 299. kitabı
Okunma: 30 Mayıs 2020 00:40
İçinde 'beyaz mutluluk' hikayesinin de olduğu, her biri birkaç sayfalık hikayelerden oluşan, rahat okunan bir kitap. Özellikle birkaç tanesi çok güzeldi. Yazarın cümleleri oldukça basit, betimlemeleri yerinde, ilk okunduğunda sıradan, yüzlercesinin benzeri bir yazar gibi düşünüyorsun fakat hikayelerinde insanın içine dokunan bir şeyler var. Nedense Sait Faik hikayelerini okuyormuşum gibi geldi bana (kesinlikle Sait Faik çok daha iyi). Sadece 'Beyaz mutluluk' hikayesinde; trende giderken, ''... bir sigara yaktı, ama dumanına katlanamayarak az sonra fırlatıp attı pencereden. Gözleriyle için için yanan kırmızı noktayı izledi. Boşlukta geniş bir yay çizdi nokta.'' bu biraz saçma geldi bana, aklımda tam hayal edemedim. Seyir halindeki bir trenin camından fırlatılan sigaranın bu şekilde görülmesi zor. Ya çok yavaş gitmesi veya duruyor olması gerekirdi trenin. Ha çok mu önemli, değil ama okurken hayalimizde canlandırdığımız olaylara durduk yere mantığımızı karıştırmak durumunda bırakıyor bizi.
Beyaz MutlulukRainer Maria Rilke · Cem Yayınevi · 2003202 okunma