Merhabalar,
Cicero 'nun " Dostluk Üzerine" adlı eseri yazarın okuduğum ilk eseri. Bu kitabıyla, Cıcero ile dost oldum diyebilirim. Dili o kadar akıcı ve yalın ki. Anlatmak istediklerini, cümleleri anlam kargaşalığına uğratmadan biz okurlara gayet güzel lanse ediyor.
Ancak benım tavsıyem yazarın " Yaşlılık Üzerine" adlı eserini okumadan bu eseri okumamanız. Ben aynı hatayı yaptım ve başlarda anlamam biraz sıkıntı yarattı. Çünkü, bazı kısımlarda bu kitabından alıntılar yapmış bulunuyor. Ayrıca bu kitabını okurken, mutlaka " Yaşlılık Üzerine "kitabını okumalıyım diyorsunuz.
Cicero bu kitabında, bir dost nasıl olmalı, kişi dostu için en fazla neler yapmalı, iyi bir dostluğun olması için karşılıklı tarafların neler yapması gerektiğini çok muhtesem anlatmış. Okurken her cümlenin altını, size ışık olsun, dostlarınız ile aranızda fener görevi görsün diye çizip, açıp açıp okuyorsunuz.
Cicero diyor ki ; ölümsüz tanrılar tarafından insanlara bilgelik hariç, dostluktan daha iyi bir şey verildiğini sanmıyorum. :)
Kesinlikle okuyun derim. Herkese keyifli okumalar..
Marcus Tullius CiceroDostluk Üzerine