2020 77. kitabı
Okunma: 29 Mayıs 2020 12:11
Maraton kapsamında okuduğum 2. ve 3. kitap Cehhennem ve Mafya oldu. Serinin ilk kitabını daha önce okumuştum ve yorumum paylaşırken benim için çok ortalama kaldığını belirtmiştim. Fakat iki ve üçüncü kitap inanılmaz güzel toparlanmış bir kurguya ve harika bir ilerleyişe sahip. O yüzden baştan söyleyim sabredin ve devam edin. Karakterlere bayıldım. Ana karakterimiz Sophie hariç. Yok olmasını istiyorum direk, net! Benim için serinin en muhteşem en ilgi çekici unsurları; 1. Tabii ki Folcone ailesi 2. Sophie’nin en yakın arkadaşı Millie ve Sophie’nin anne ve babası 3. Off Gianluca, yani LUCA! İkinci kitabın yarısından sonra tamamen Luca için okuyorsunuz kitabı. Benim için kitap resmen başta Luca olmak üzere saydığım diğer maddelerden ibaret ilerliyor. Yani ne kadar ana karakter olsanda Sophie tam bir gerizekalısın! Bazı sahneler vardı ki -of spoiler olmasa çat çar anlatırdım- böyle kalbim titredi falan! Ve sonu, çok güzel bir sondu. Beklediğimden daha güzeldi. Hele ki beni şaşırtan olayların olması çok daha güzeldi. Ha bu arada, Nic’i de seviyorum. Yani o aileye öyle bir çocuk lazımdı şimdi kabul edelim. Çünkü Folcone ailesine göre zaten Luca bir istisnaydı bana göre. Bir tek keşkem var. Keşke karakterlerin yaşları daha büyük olsaydı. Ben gözümde resmen öyle canlandırdım. Yinede çok güzeldi. Su gibi akıp gitti ve çok keyif aldım.
MafyaCatherine Doyle · Yabancı Yayınları · 2020474 okunma