2020 27. kitabı
Okunma: 31 Mayıs 2020 22:35
Kitabı her yerde görüyordum yıllardır ama nedense okumamıştım. Keşke daha önce okusaydım dediğim bir kitap oldu. 1kkitap uygulamasını indirdiğim günden bir sonraki gün, çok sevdiğim bir tanıdığımın alıntılarından görüp etkilendim ve okumaya karar verdim. Alıntılar şu şekilde: '' Beni bırakan insanlar, gelen ve giden kadınlar oldu, her defasında odada oturmuş camın dışındaki yağmuru seyreden biri gibi hissettim kendimi; doğrudan yakınımda olan şeylerle bile aramda camdan bir duvar vardı ve kendi irademle onu yıkacak gücü bulamıyordum.'' '' Toplum içinde olduğum zamanlarda da hayranlığımı ifade ederken yapay bir heyecan sergileyip etkileyici şeyleri abartarak içimin ne kadar hissiz ve kayıtsız olduğunu gizlemek için bir anlamda gösteri yapıyordum.'' Okurken o kadar hayran kaldım, o kadar zevk ve keyif aldım ki... Kendimden birer parça buldum satırlarda. Küçük bir örnek vermek istiyorum. Kahramanımızın kızıl saçlı kadın hakkında tahminlerde bulunması bana kendimi hatırlattı. Otobüs beklerken, otobüsün içinde, markette sıra beklerken, birini beklerken, yavaş yavaş yürürken yani acelemin olmadığı çoğu zaman insanlara bakıp o insanlarla alakalı ne düşündeklerini, özel hayatlarıyla alakalı ufak tefek tahminler, dinledikleri müzik tarzı, o an aklıma gelen yani uydurduğum sevdiği ya da korktuğu eşyalar daha bir sürü saçma şeyi kurgulardım ve bunu oyun haline getirmiştim keyif alıyodum, keşke bunları beraber yapabilceğim biri olsa diyordum, kitapta bunu görmek şaşırttı. Daha doğrusu kitapta kızıl kadını tahmin ettiği bölüm bu anlattıklarım gibi saçma değildi sadece bana o halimi çağrıştırdığı için benzettim. O kadar çok alıntı paylaştım ki ne kadar beğendiğimi burdan da anlayabiliriz. Okurken ya bu benim ben! Diyip durdum. İlk sayfadan itibaren kusursuz ilerledi bir gram sıkılmadım. Betimlemeler ve karakter analizlerindeki derinlik muazzamdı. Resmen küçük bir insan oldum ve kitabın içine düştüm öyle güzel yaşadım her sayfayı. Okunmaya değer bir eser olduğunu düşünüyorum, keyifli okumalar.
Olağanüstü Bir GeceStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2023171,6bin okunma