İrlandalı yazar Christy Brown' a ait otobiyografik eser. Doğuştan beyin felci olan bir insanın yaşamı anlamlandırmak için verdiği mücadeleyi ele almaktadır. Ve bu mücadelede sol ayağı ona bir kapı açıyor.
Sol ayağım" kitabı, Christy Brown'ı Day-Lewis'in canlandırdığı bir filme de konu olmuştur.
Akıcı ve sade anlatımıyla okuru alıp götürüyor. Fiziksel olarak engelli bir insanın gözünden dünyaya bakmayı ve onların duygusal durumlarını anlamamıza yardımcı oluyor.
“Bütün mücadelem boyunca, diğer insanlarla iletişim kurma olayında konuşmak her zaman en büyük engelim olmuştur. Sakatlığımın bana en fazla acı veren yanını oluşturmuştur.”
Hayat herkese aynı olanakları sunmuyor, bazen birisi için sıradan olan bir şey başka biri için çok anlamlı olabiliyor.
Fiziksel engellilere acıyarak bir de biz onlar için engel teşkil etmeyelim. Onlara acıyarak bakıp ruhlarında iyileştirilmeyen yaralar bırakmayalım. Zihinde olan engellerin yanında fiziksel engellerin ne önemi var ki...
Yazarın dinlemekten keyif aldığı ve kitapta bahsettiği Handel'in Largo'sunu da buraya bırakıyorum.
#74881752
Tavsiye ediyorum, hem de çook :)
Sol AyağımChristy Brown