·192 syf.····Okunma: 02 Haziran 2020 13:15 Evrenin her bir noktası çok mükemmel detaylar ile ve muhteşem bir koordinasyon ile yaratılmış. Bu alemde oldukça ilginç canlılar olan kuşlar da tabiri caizse özene bezene yaratılmış ve resmen yaratıcının kanıtı gibi önümüze konulmuş.
Çocuk kitabı olarak nitelendirilmesine rağmen okuduğumda hem çok eğlendim hemde gerçekten ilginç bilgiler edindim.
Kitap boyunca hem tarihsel süreç içerisinde insanların uçma ve uçak icat etme denemelerini hem kuşların kanat şekillerinden üreme biçimlerine ve yuva şekillerine kadar her bir detaya hiç sıkmadan ve uzatmadan gayet öz ve net bilgiler ile değinilmiş. Hiçbir aşamada ilgi çekici olmaktan uzaklaşılmamış.
Küçük bir eleştiri olarak çizimler biraz daha özenli olabilirdi ve renkli de olabilirdi diye düşünüyorum. Böyle olsaydı okuma zevki artardı ve kuşları cıvıl cıvıl renkleri içerisinde görmek daha mutlu ederdi.
Üslubu çok güzel. Arada çok ciddi bilgiler verirken de şakalar yapıyor ve akılda kalıcılığı arttırıyor. Çocuklar da okurken sıkılmaz diye düşünüyorum.
Gerçekten keyif alarak okudum. Serinin okuduğum ilk kitabı Şu Acayip Kuşlar oldu, diğer kitaplarını da okuyacağım.