2020 6. kitabı
Okunma: 03 Haziran 2020 01:38
Bir hayvanseverin okurken tebessüm edeceği çok tatlı bir kitap. Bu kitabı bir kampanya sayesinde "İyi bari pati falan diyor, bunu alayım." düşüncesiyle aldım ve okurken de iyi ki almışım dedim. Hayvanların ve insanların arada bir bağ kurduktan sonra ne kadar güzel dost olduklarını değerli insanların cümleleriyle okumak oldukça güzel bir deneyimdi. En başta da dediğim gibi okurken sık sık tebessüm ettim ama bazen de onlardan uzakta kaldığım canım kedilerimi (Dobby, Pasty, Pısırık, Catrin...) hatırlattığı için de gözlerimden birkaç damla yaş süzülmesine engel olamadım. "Güzel kızım, seni kim aldıysa, umarım masmavi gözlü kedileri hoş tutan biridir." cümlesini okuyunca ise bir dileğin cümlelere ancak bu kadar güzel aktarılabileceğini düşündüm. Özellikle Sevin Okyay'ın ağzından sahip olduğu kedilerle ilgili bölümü okumayı çok sevdim, kendisine Harry Potter kitaplarının çevirmeni olması sebebiyle de bir yakınlık/sıcaklık hissederken birbirine tıpatıp benzeyen iki kediye Fred ve George adını koyduklarını okumak da çok tatlı bir sürpriz oldu benim için. Hiçbir beklentim olmadan başladığım bu kitabı iyi ki okudum diyorum şimdi ise. O sıcak ve samimi insan-hayvan dostluklarını okumak sık sık içimi kaplayan karanlığa biraz ışık oldu ve hasretlerini çektiğim canım dostlarımın özlemlerini bir nebze dindirdi. Herkese tavsiye ederim.
Edebiyatta Pati İzleriİnci Aral · Kara Karga Yayınları · 202079 okunma