2020 6. kitabı
Okunma: 03 Haziran 2020 20:53
Din tarihçisi Karen armstrong tarafından yazıılmış ve 3 çevirimci tarafından feci şekilde hırpalanmış kitaptır. Çok berbat çeviri ve çevirmenlerin kendi yorumlarını bazı yerlerde ilave etdiyinden dolayı okumakta zorlandım hatta bırakmaya karar verdim son anda durdum. Azerbaycan ve Rus çevirimcileri berbad bulduğum halde ( Dastayevski faciasından sonra) türk çevirimcileri de beni yanıltmadı okumaka karar verdiyseniz mutlaka orijinalıni okumayı tavsiye ederim. Kitabın konusda gelince ise son cümleni " İnsanlar boşluğa ve yalnızlığa dayanmazlar, yeni bir anlam odağı yaratmakla boşluğu doldurucaklar" en başta yazsaydılar daha kolay anlaşılırdı. Semavi dinlerin yaranması ve Tanrının evrimi hakkında bilgi almak isteyenler için iyi bi kitaptır. Kitabın belgeselini" A history of Good " izleyerek daha kolay anlaya bilirsiniz.
Tanrı'nın TarihiKaren Armstrong · Pegasus Yayınları · 20202,011 okunma
Kaleminize sağlık hocam, en yakın zamanda ben de okuyacam
Bende ikinci kitapta takılıp kalmıştım.Hayatım da en uzun süre takılı kaldığım kitap diyebilirim.6 ay gibi bir süre başka kitap okumadan.Tabi başka faktörler de vardı o ayrı konu(Tanrı Adına Savaş)İlk kitap,gayet akıcı gitmişti benim açımdan.Siz orjinalini okuduğunuz için ,daha objektif yorum yapıyorsunuz.İnşallah bu kitaptan sonra keyifle okuyacağınız kitaplar karşınıza çıkar.İyi okumalar.