Puan vermedi·456 syf.····Okunma: 04 Haziran 2020 21:13 Birçok kişi gibi kitabı bitirince şok olduğumu söylemek isterdim ama ne yazık ki birkaç ay önce kendi kendime spoiler yediğimden bu pek mümkün olmadı. Kitabı aldığım gün incelerken sayfa sayısına bakayım derken son cümlesine gözüm kaymıştı ve siz siz olun sakın bunu yapmayın, kitabın tüm sırrı kaçtı birden.
Buna rağmen hem Ahmet Ümit okumayı sevdiğimden hem de o sona nasıl ulaştığını merak ettiğimden kitabı okudum. Ahmet Ümit anlatımıyla şaşırtmadı yine beni, gayet keyifliydi okuması. Ayrıca sonunu önceden görmüş olmasaydım muhtemelen bayağı şaşırırdım. Gayet zekice kurgulanmış bir kitap.
Kitabın polisiye kısmının yanında, karakterlerimizin gündelik hayatını, arkadaşlıklarının anlatılması falan da çok hoşuma gitti. Baş karakterlerimiz Galatasaray Lisesi’nde tanışmış, üç çok yakın arkadaş, Selim, Kenan ve Nihat. Ayrıca Katya’yı da sayabiliriz ve bu karakterlerin hepsinin derinlemesine yazılması, geçmişlerine inilmesi ve üstünkörü geçilmemiş olması hoşuma gitti.
Kısacası güzel bir polisiye romandı. Spoiler yemekten kaçınarak okumanızı tavsiye ederim.