2020 26. kitabı
Okunma: 04 Haziran 2020 11:51
Kitap kalın olmasına karşın o kadar akıcı idi ki sayfaları çevirdikçe çeviresi geliyor insanın. Bazen diyorsunuz ki ya daha ne olabilir ki ne yazmış olabilir ki ama o kadar güzel bir ilerleyişi varki insan şaşıp kalıyor. Benim için kitap 4 bölümden oluşuyor gibi idi Jane'nin akrabasının yanında 10 yaşına kadar kalışı daha sonra yatılı okul serüveni 3.olarak mürebbiye olarak gittiği evde yaşadıkları aşık oluşu ve sonuncu olarak da öğrendiklerine karşı oradan ayrılıp Bi hayat sürmeye çalışma serüveni. Duygusallık sertlik kötü ve iyi din gibi unsurları içinde bulunduran sizi tamamen o geçmiş zamana götüren Bi kitaptı herşeyin dışında. Konusundan biraz daha bahsedecek olur isem küçüklükten evlenme çağına kadar olan dönemi ele almış ilk olarak Jane'nin o duyguları karakter yaşantı bunları anlatıyor. Bunları anlatırken de o zamandaki para miktarı mevsimler insanların giyim yaşayış tarzı konuşma biçimlerini de görüyoruz bu kitabı daha da mükemmel kılıyordu. Şiddetle okumanızı tavsiye ederim. :)
Jane EyreCharlotte Brontë · Can Yayınları · 202042,2bin okunma